Welcome To ChatzRYL2
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Molpoint Close..!!~
MOLEPOINT DONATION TEMPORARY CLOSE
Donation hanya boleh melalui bank in sahaja sehingga diberitahu. Harap Maklum.
Donation Via MolPoint..!!~
Good news.. Bagi mereka yang tak tahu cara nak bank in atau susah sangat nak bank in.. ChatzRYL@ sekarang menerima pembayaran melalui MOLePoints.

Cara Cara adalah mudah, cuma pergi ke 7 Eleven berdekatan dan beli topup MOLePoints dari kaunter (RM30, RM40 and RM50).

Dan selepas tuh SMS ke nombor 017 727 1713 dengan format "Nama Character Mol Topup RM50 Pin Number Serial Number Tujuan Donate"

Sebagai rujukan..Klik Sini

Note : Tolong jgn sms / call nombor tersebut kerana panggilan anda takkan dilayan. Hanya untuk tujuan donate sahaja..

Share | 
 

 >>>>>>README<<<<<<<<

Go down 
AuthorMessage
-tAmaGotChi-
Fame
Fame
avatar

Male Number of posts : 2
Age : 25
Location : Pasir Gudang
Job/hobbies : Main RYL
Humor : Lag yang IndAh
Registration date : 2008-12-18

PostSubject: >>>>>>README<<<<<<<<   Fri Dec 19, 2008 3:11 am

OKey, aku nie ader bnyk nak ckp. First pasal LAG. Aku memang akur yg server ni standard punyer. Tu yg speed dier low. Dan kalau GM pakai server professional, server akan jadik laju tapi server tu mahal nak jejak RM10000-20000. Aku nak cadang yg gm tutop registration baru dan tutop akses nak buat new character. Ini kerane setiap kali kiter buat new character, satu file baru akan dibuat di dalam server. File tu besar sizenye. Itu yg menyebabkan server jadi lag. Biar lar x ramai yg main server nie. Kalo ramai tapi lag, bek x yah men...Btol kan???

Second aku nak cakap pasal fulltime GM. Playerz skarang nie bosan sbb GM-Szabo x slalu on. Yg Slalu kluar abang cleric GM69. Jadik aku cadang GM-Szabo lantik seorang yg boleh dipercayai dan boleh on9 24jam sehari. X yah bayar gaji ar.... Pastu GM nie mesti lar boleh trime donate.

Last, pasal donate nie. Aku cadang GM bukak pembayaran online melalui bank masing2..etc. Ramai skarang org ader bankard. Jadik dorang lebih suker kalau dorang boleh bayar online melalui bank masing2. Faham? mcm nie, aku bankin online kat akaun gm. pastu statement pembayarang tu aku save dan email ke gm bersame ID and password aku. Dalam email tu ckap nak aper. So gm boleh login id kite dan masukkan barang permintaan kite. Mcm tob, ring, helmet etc..

So aku harap GM boleh faham tujuan aku komen dan cadang nie. Like a Star @ heaven
Back to top Go down
View user profile http://www.tamagotchi.com
GM-Szabo
Admin
Admin


Male Number of posts : 32
Age : 41
Registration date : 2008-09-26

PostSubject: Re: >>>>>>README<<<<<<<<   Sat Dec 20, 2008 7:57 pm

tAmaGotChi-"]OKey, aku nie ader bnyk nak ckp. First pasal LAG. Aku memang akur yg server ni standard punyer. Tu yg speed dier low. Dan kalau GM pakai server professional, server akan jadik laju tapi server tu mahal nak jejak RM10000-20000. Aku nak cadang yg gm tutop registration baru dan tutop akses nak buat new character. Ini kerane setiap kali kiter buat new character, satu file baru akan dibuat di dalam server. File tu besar sizenye. Itu yg menyebabkan server jadi lag. Biar lar x ramai yg main server nie. Kalo ramai tapi lag, bek x yah men...Btol kan???

jawab - tak benar. database tak jadik masalah menjadi besar pasal donation yg korang buat tuh saya day modalkan untuk upgrade hardware dari masa ke semasa. so tak menjadi masalah jika ramai yg register ramai yg ada id ramai yg buat char baru.. tuh tak memberatkan server. Yang menjadi masalah skrg adalah line yg tak mampu menampung player melebihi 60 orang. Waktu puncak terdapat 70 - 90 player di dalam server so ini yg menjadi masalah. Ada satu jalan untuk melimitkan player pada masa masa tersebut tetapi tak kesian ke bagi mereka yang nak masuk tapi server da full.. harap anda semua faham.

Second aku nak cakap pasal fulltime GM. Playerz skarang nie bosan sbb GM-Szabo x slalu on. Yg Slalu kluar abang cleric GM69. Jadik aku cadang GM-Szabo lantik seorang yg boleh dipercayai dan boleh on9 24jam sehari. X yah bayar gaji ar.... Pastu GM nie mesti lar boleh trime donate.

jawapan - bab nih yang berat sikit. pasal melantik GM. Bukan apa .. bukan aku tak percaya. Tapi memang dah berlaku.. bila ada GM lain, ada jer complaint aku dapat.. kena mute, kena trace.. so masalah nih pasti timbul.. so pasal GM-Szabo jarang on tuh sebab saya terlalu byk kerja sampai tak sempat untuk menjengah ke server.. tapi at least dalam 2 hari mesti ada sekali saya on. Dan hari hari server di backup.


Last, pasal donate nie. Aku cadang GM bukak pembayaran online melalui bank masing2..etc. Ramai skarang org ader bankard. Jadik dorang lebih suker kalau dorang boleh bayar online melalui bank masing2. Faham? mcm nie, aku bankin online kat akaun gm. pastu statement pembayarang tu aku save dan email ke gm bersame ID and password aku. Dalam email tu ckap nak aper. So gm boleh login id kite dan masukkan barang permintaan kite. Mcm tob, ring, helmet etc..

Jawapan - hahahaha memang pon boleh buat camtuh skrg nih.. cuma bagi player yg masih budak mender nih yang mereka tak tau. Dan gm tak perlu tau id dan password korang pasal direct access ke database.. so persoalan ini tak wujud sebenarnya.. Cuma kebanyakan player MALAS dan TAK TAHU camner nak bank in. itu masalahnya skrg nih.

So aku harap GM boleh faham tujuan aku komen dan cadang nie. Like a Star @ heaven

Terima kasih
Back to top Go down
View user profile
 
>>>>>>README<<<<<<<<
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ChatzRYL :: General Discussion :: Suggestion And Complaint-
Jump to: